Потребител:  Парола:       Помни ме  

   

Анкета


Регистрирахте ли си кучето?Да

Няма да го регистрирам

НеПубликувана от redaktor
гласувания: 59
Предишни анкети

Последни коментари

bullet [новини] Коте зазидано в стена оживя след 13 дни в Русе
Публикувано от irina на 18 май : 17:41
Мили ХОРА, приемете моите най-сърдечни поздрави за [още ...]

bullet [новини] Почина най-старият обитател на приюта в Шумен
Публикувано от Andrew на 21 дек : 10:02
” “What do you think ” He nodded frankly to the ca [още ...]

bullet [новини] Отново промени в Наказателния кодекс?
Публикувано от Andrew на 21 дек : 10:01
ave in a hurry." ~ By the time I got my clothes on [още ...]

bullet [новини] Спрете боя с кучета
Публикувано от Andrew на 21 дек : 10:00
ll went about jarring and labeling all that honey. [още ...]

bullet [новини] Зоообектив: моето котенце ...
Публикувано от Andrew на 21 дек : 10:00
d UT Arlington students react * Spaniolo: College [още ...]

bullet [новини] Моля ви деца, всеки да си знае реда!
Публикувано от Andrew на 21 дек : 09:58
Tilting his head at a skeptical angle " he asks. [още ...]

bullet [новини] Птиче залепнало за асфалт спасиха в Русе
Публикувано от Andrew на 21 дек : 09:57
women. Original Ray Ban Aviator for men also inclu [още ...]

bullet [новини] Вързаха ме да чакам, като куче!
Публикувано от Andrew на 21 дек : 09:57
of designer goods and hard copies of jacked movies [още ...]

bullet [новини] Доберманче пребивано с камъни си търси дом
Публикувано от Andrew на 21 дек : 09:56
in the process good players kept transferring to s [още ...]

bullet [новини] Да имаш дом, какво друго ти трябва?
Публикувано от Andrew на 21 дек : 09:55
e snow. Angus looked upward at me and shook his he [още ...]

Онлайн

Гости: 3
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 140, най-новият: teodordimov5
Регистрирай се, за да можеш да пишеш и публикуваш във Форума!
Само регистрираните потребители имат допълнителни права и възможности!


Последни съобщения от форума

  Тема Автор Преглеждани Отговори Последен отговор
Котките манипулират с мъркане (КОТКИ) Fani 5305 1 Вики
ср ное 24 2010, 03:27 
Теми: 42 | Отговори: 12 | Преглеждани: 104832
сряда 26 февруари 2014

Жени Попова: Не сме действали нерегламентирано

Жени Попова: Не сме действали нерегламентирано и подмолно, това е наша дългогодишна борба за по-добри условия на живот на мечките

mechkite.jpg

Председателят на Сдружението за защита правата на животните Жени Попова заяви, че не се е свързвала тя с „Центъра за защита на природата и животните“ в Добрич за прехвърлянето на мечките от зоокъта в Лесопарка „Липник“ там. Тя добави, че до сдружението са пристигали запитвания и сигнали от граждани, относно условията за отглеждане на Бойка и Станди. Поради това на неговия сайт е предадена информация от кореспонденцията свързана с мечките.

„Преди седмица дойде отново екип на „Четири лапи“ и правиха преглед за състоянието им. Аз само ги попитах дали има нещо вярно в информацията, че мечките ще бъдат местени в Добрич. Те потвърдиха и казаха, че само се чака писмено уведомление. Аз ги помолих да ми го препратят и това е всичко. Няма нищо преднамерено и нерегламентирано“, отбеляза Попова.

„Писмото е получено от „Четири лапи“ официално и просто го разпространяваме на сайта на сдружението. То е резултат от кореспонденция между Общината и министерството през последната година, а не на кореспонденция, която сдружението е водило. Ние само разпространяваме информация, получена от „Четири лапи“. Няма нищо тайно и нерагламентирано. Обвиненията срещу нас са безпочвени и неоснователни“, коментира Попова.

„Това е наша дългогодишна борба на сдружението. Няма нищо извънредно преднамерено и целенасочено“, каза още председателят на Сдружението за защита правата на животните.

На своя сайт от организацията припомнят, че по сигнал до компетентните власти, подаден от тях през май 2009 г., е извършена проверка от експерти. „Резултатът от проверката е оповестен от РИОСВ с официално писмо. В документа се казва, че предстои предаването на мечките за отглеждане в лицензиран зоопарк или спасителен център до изграждането на специално обособено помещение само за кафявите мечки. В Лесопарк „Липник” са извършвани няколко проверки от РИОСВ-Русе, като са направени предписания до осигуряването на подходящи условия в съществуващия зоокът до с. Николово, мечките да бъдат настанени в зоопарк или спасителен център, отговарящ на изискванията на законодателството. По тази причина Община Русе потърси възможности за безвъзмездното настаняване на двете млади мечки – женска и мъжка на подходящо за целта място“, отбелязват още от сдружението.

http://ruse.topnovini.bg/node/63864

 сряда 26 февруари 2014 - 16:17:20 | redaktor
| изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
неделя 23 февруари 2014

МОСВ: Русенските мечки заминават за Добрич

Усилията за подобряване условията на живот на мечките в Лесопарка дадоха резултат! По сигнал до компетентните власти, подаден от нас през май 2009 г., беше извършена проверка от експерти. Резултатът от проверката бе оповестен от РИОСВ с официално писмо. В документа се казваше, че предстои предаването на мечките за отглеждане в лицензиран зоопарк или спасителен център до изграждането на специално обособено помещение само за кафявите мечки. В писмото не става ясно обаче кога ще се случи това, тъй като никоя от отговорните институции не се ангажира със срок.

Условията, при които се отглеждат мечетата не отговарят на изискванията определени с Наредба №6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини. В Лесопарк „Липник” са извършвани няколко проверки от РИОСВ-Русе, като са направени предписания до осигуряването на подходящи условия в съществуващия зоокът до с. Николово, мечките да бъдат настанени в зоопарк или спасителен център, отговарящ на изискванията на законодателството. По тази причина Община Русе потърси възможности за безвъзмездното настаняване на двете млади мечки – женска и мъжка на подходящо за целта място.

Във връзка с писмо №04-04-31/20.08.2013 г. от кмета на Община Русе за оказване на съдействие за настаняване на русенските мечки в лицензиран зоопарк от МОСВ ни информираха, че са осигурили и организирали преместването на животните. Документа има уведомителен характер, но тъй като зоокъта не отговаря на законовите изисквания, ще стане със задължителен, ако своевременно мечките не бъдат преместени. Настаняването ще е временно, като до построяването на нов зоокът в русенския Лесопарк, защитените видове ще бъдат отглеждани в „Центъра за защита на природата и животните” – Добрич. Преместването ще се осъществи в периода март-май 2014 г. със съдействието на Фондация „Четири лапи”, като разходите по транспортирането, обгрижването и изхранването за петгодишен период се поемат от неправителствената организация.

Експертите от Фондация "Четири лапи" на 12 февруари отново посетиха мечките и лично се увериха за начина и условията при отглеждането им. Управителят на Парка за танцуващи мечки в Белица Димитър Димитров сподели опита си и разкри, че при неподходящи условия е нормално мечоците да не заспят зимен сън. При направен медицински преглед и на двете мечета се оказа, че Бойка има един счупен кучешки зъб, а Станди цели два. При нужда, след време, ще бъде направена и нужната интервенция за отстраняване на повредените им зъби. Специалисти от Германия ще посетят Русе, за да се окаже спешна медицинска помощ.

Вече години продължава кореспонденцията водена между държавната и областната администрация и започнала още при управлението на тогавашния кмет на Русе Божидар Йотов. За да се реализира проекта за нов зоокът е трябвало да бъде направена замяна на гори от държавния горски фонд с общински. Затова даването на разрешение за строителството на горския терен е приоритет на областната и държавната администрация.
По информация, предоставена от Община Русе на пресконференция, състояла се на 10.05.2008 г., Общината е изготвила идеен проект за изграждане на специално обособено помещение само за кафявите мечки и има желание и готовност за практическата му реализация.

Около 150 хиляди лева е щяло да струва изграждането на нов зоокът според оценките на арх. Цвети Русинов, направил проекта. След евентуалната негова реализация Бойка и Станди са щели да се сдобият с подземни помещения с 4 пещери, открита паркова среда и малко езеро. Сега клетката, която обитават е с размери 63 м2 (7х9 м), като в нея не се включва отделната хралупа (с площ около 5 м).

Още през 2006 година Камен Каменаров, управител на „Паркстрой“, които до ден днешен се грижат за мечките, защитава тезата, че на животните им е необходим нов дом. През почивните дни е пълно с деца и родители, дошли да се порадват на Бойка и Станди, но те съвсем не изглеждат щастливи. Гледачите от общинско предприятие „Паркстрой“ правят всичко, каквото зависи от тях – мечките са здрави, нахранени, почистено е, получават и внимание.

Разходите по лечението на животните поема Пламен Здравков, собственик на русенската верига магазини „Пацони“. Той вече е поел и част от издръжката на животните, на които редовно изпраща храна, плодове, мед и други деликатеси.

http://www.animal.rusetv.com/news.php?extend.284.11

http://www.animal.rusetv.com/news.php?extend.285.11

http://www.animal.rusetv.com/news.php?extend.280.11


 неделя 23 февруари 2014 - 20:31:43 | redaktor
| изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
четвъртък 24 ноември 2011

Новите промени в ЗЗЖ вече са в сила

kostenurka.jpgВлезе в сила изменението и допълнението на Закона за защита на животните. Пълна информация за промените може да намерите тук

 четвъртък 24 ноември 2011 - 14:38:41 | redaktor
| изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
петък 14 октомври 2011

Европарламента прие декларация за кучета

Успех в Европарламента: приеха Писмена декларация 26 за контрола върху популацията на кучета в ЕС

Четири месеца след инициирането си, Писмена декларация 26 за контрола върху популацията на кучета в ЕС събра подписите на над 50% от членовете на Европейския парламент. По този начин официално се признават негативните последици от увеличаващия се брой нежелани животни-компаньони в Европа и нуждата от разработване на стратегии за справяне с проблема, като се призовава Европейската комисия да предприеме съответни действия.

Декларацията, инициирана от депутатите Дачиана Сърбу и Адина Валеан от Румъния, Елизабет Йегле (Германия), Раул Ромева и Руеда (Испания) и Януш Войчеховски (Полша) дава възможност на Европейския парламент да призове Европейската комисия да направи оценка на ситуацията с нарастващия брой на кучетата в съюза и да впише животните-компаньони в следващата Стратегия за защита на животните и в законите, касаещи здравеопазването на животните.

Счита се, че в Европа има около 120 милиона кучета и единствено приемането на цялостна стратегия за контрол върху популацията и за популяризиране на отговорното отглеждане на кучетата ще позволи намаляване на броя на изоставените животни. Липсата на контрол върху развъждането и възпроизводството, както и на общи стандарти за контрол върху популацията в рамките на ЕС от една страна представлява риск за общественото здраве, а от друга са причина за страданието на хиляди животни.

Най-важното в Декларацията е призивът към Европейската комисия да подсигури спазването от страните-членки на чл. 13 от Договора за функциониране на ЕС, признаващ животните за „същества с усещания”. Първата стъпка към прилагането на заложените в Декларацията принципи е идентификацията и регистрацията на всички кучета и котки. Чрез тях ще бъде възможно проследяването на животните и техния здравен статус, ще се повиши нивото на отговорно отглеждане и ще се ликвидира незаконната търговия с кученца и масовото избиване на бездомни животни.

Писмена декларация 26 е подкрепена от 10 евродепутати от България: Антония Първанова, Илиана Йотова, Мария Неделчева, Надежда Нейнски, Филиз Хюсменова, Владимир Уручев, Владко Панайотов, Евгени Кирилов, Метин Казак и Станимир Илчев.

Повече информация относно мерките за налагане на отговорно отглеждане на кучета могат да бъдат намерени на сайта Повече виж тук

 петък 14 октомври 2011 - 02:40:01 | redaktor
| изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 36 37 38

Google +

Намерете ни във Facebook

ДАТА / ЧАСОВНИК

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Няма предстоящи събития

RSS Feeds

Our news can be syndicated by using these rss feeds.
rss1.0
rss2.0
rdf

АБОНАТИ

ПАРТНЬОРИ


zoomania_logo.gif

iwns.jpg

panda.jpg


ban_center.gif

satellite.gif
baner_smith.jpg

dog.bg.jpg

bannerbezdom130x130.gif

Юни 2024

Няма събития за този месец.

ПВСЧПСН

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новини 2024

ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 

broiach Google