Новина: : Гражданска защита спаси паднал кон в кладенец
(Категория: АКЦИИ)
Публикувано от redaktor
сряда 14 октомври 2009 - 13:41:35

Инцидентът е станал вчера в русенското село Сандрово. Мъжът отишъл с каруцата си до чуждата нива, за да прибере инструменти от близо 7 метров кладенец. Твърдял, че са негови. Огледал широката дупка и видял на дъното кирка и джобна рулетка. Решил да вземе и тях и да ги извади.

Спуснал се по издълбаните вдлъбнатини, но не могъл да се върне обратно. Помолил придружителя си да го върже за коня. Животното не издържало тежестта, подхлъзнало се и паднало върху стопанина си. Съселяни чули шумотевицата и като разбрали какво е станало, подали сигнал на тел. 112. От там вдигнали по тревога спасителния екип на „Гражданска защита”.
 
Алпинисти от екипа се опиталида извадят пострадалия. Тъй като конят бил много подплашен, с тях в ямата слязъл и ветеринарният лекар Петър Джелебски. Той упоил животното, след което то било извадено с помощта на кран. С всеобщи усилия кончето било изправено на крака.

Минути след като се съвзело, то посегнало към тревата. „Конят пасе!”, изръкопляскали спасителите. Акцията продължила повече от 4 часа. Мъжът се разминал със счупен глезен.

konche.jpg
konche1.jpg
konche2.jpg
Новина от
( http://animal.rusetv.com/news.php?extend.230 )