Новина: : Поредните жертви на насилие в Русе
(Категория: АКЦИИ)
Публикувано от redaktor
сряда 31 март 2010 - 10:29:41

Поредните жертви на насилие в Русе – живи кученца затрупани с камъни

police.jpgЧетири малки кученца бяха спасени от мъчителна и бавна смърт снощи в централен русенски парк. Сигналът е подаден от граждани в „Сдружение за защита правата на животните”. Деца са ги потърсили за помощ, като са посочили дълбока яма пълна с кученца. Палетата са били вързани в торба, захвърлени в шахта и затрупани с камъни от възрастна жена Д. К. Жестоката дама е решила да се отърве от кученцата в присъствието на няколко съседски деца, които дори били подканяни да помагат. След като се освободила от излишните животни Д. К. се прибрала в къщи. Там я открихме и ние. Пред нас Д. К., без никакво чувство за вина, призна за жестокото деяние и не отрече, че е ползвала децата за инструмент. Децата разказаха, че са били карани да помагат и да тъпчат кученцата в торба.
shahta_small.jpg
Д. К. взела чувала, завързала го и започнала да го налага с пръчка, за да убие кученцата. После изхвърлила торбата с животните в една шахта и затрупала с камъни и клони отвора.
kolite_small.jpgВеднага потърсихме за съдействие полицията и Общинския приют в Русе. Малко преди да дойдат органите на реда жената се скри. Кученцата са спасени и настанени в приюта под лекарски контрол.Стреса и ужаса, който са преживели се четеше в очите на животните. Дадохме си сметка в какви мъки и страдания са щели да умрат и как, ако децата не бяха потърсили помощ, съдбата на кученцата е била единствено една - бавна и мъчителна смърт.
kucheta_small.jpg


Този и още безброй случаи на насилие над животни отново ни кара да се замислим и си зададем въпроса:
До кога и на какво учим децата си?
До кога сред нас ще се разхождат необезпокоявани насилници и извратени хора и кога ще изкореним насилието от нашето общество?
 
 
 Новина от
( http://animal.rusetv.com/news.php?extend.268 )