Новина: : Коте зазидано в стена оживя след 13 дни в Русе
(Категория: НОВИНИ)
Публикувано от redaktor
сряда 18 май 2011 - 10:41:43

kote_truba.jpg
Сигнал на граждани за коте попаднало във въздухоотводите на русенски блок вдигна на крак Гражданска защита. След няколко часа обход и издирване, от къде точно се чуват звуците на животното, служителите на ГЗ ни потърсиха за съдействие. Когато посетихме мястото установихме, че мяукането отеква еднакво силно във всички апартаменти. Ту започва, ту спира. Тази била и причината живущите да потърсят помощ с близо две седмици закъснение. Хората предполагали, че котката е на някого и се надявали да си намери пътя обратно за дома. От ГЗ обещаха пълно съдействие, но наша беше задачата да локализираме местонахождението на домашния любимец. Задачата не беше никак лесна. Обиколихме всички етажи, мази и покрива.
kote_truba_44.jpgkote_truba_33.jpg
Решихме да потърсим строителен план на сградата, за да се ориентираме как са позиционирани тръбите и проследим пътя на котето. Тогава ударихме на камък. Оказа се, че фирмата проектирала блока е фалирала и не работи. Решихме да потърсим архитекти, които да ни начертаят предполагаемо разположение на въздухоотводите. Със скица в ръка отново обиколихме сградата, но звук почти вече не се чуваше. Това много затрудни и забави търсенето.
kote_truba_22.jpg
На следващият ден решихме да опитаме и да пробием процеп в страни до една от тръбите между тухлите. Изведнъж пред нас се появи дълбок отвор, а от вътре ни гледаха огромни зелени котешки очи. Бързо изтеглихме животното и го напоихме. Беше дехидратирано и много гладно. Веднага го заведохме на ветеринарен лекар и го поставихме на системи. Два дни по-късно му намерихме и осиновител. Сега котето е живо и здраво и живее в прекрасни условия при много мили хора. Така и не разбрахме, обаче, как котето е попаднало в тези тръби и защо изобщо никой не си го потърси.

Повече снимки може да видите тукНовина от
( http://animal.rusetv.com/news.php?extend.333 )